Ons buurthuis, Mandora, Houten

Ons buurthuis

Al vanaf het prille begin waren er plannen voor een gemeenschappelijke ruimte. Bestemd voor vergaderingen, maar ook voor feesten, ontmoeting en het uitwisselen van idee├źn. Inmiddels is het Buurthuis intensief in gebruik. Groot genoeg voor verjaardagsfeestjes, voor overleg met bewoners over lopende zaken zoals onderhoud of begrotingen, maar ook gezellig genoeg om samen voetbal te kijken, te borrelen, spelletjes te doen of elkaar te inspireren tijdens thema-avonden. De activiteiten zijn op vrijwillige basis, maar er is meestal voldoende belangstelling.

inge
Dit groenvoer artikel werd geschreven in jan 2019, door Inge, inwoner van Mandora.
Het buurthuis in ecowijk Mandora, Houten

Ook onder de kinderen in onze wijk is het Buurthuis geliefd. In een hoekje is een jaartafel ingericht die per seizoen zal veranderen. Er is een tijdschriftenkast met verschillende bladen voor jong en oud. Aangezien bijna iedereen wel iets heeft gedoneerd wat thuis toch maar stof lag te vangen, zijn er genoeg knutselspullen, spellen en boeken aanwezig om je mee te vermaken.

De werkschuur, onderdeel van het buurthuis in Mandora, ecowijk in Houten

Ook hebben we een werkschuur met tuin- en klusgereedschap. Dit komt goed van pas op de tweewekelijkse tuinwerkdagen en wanneer iets gerepareerd moet worden.

Zomerfeest bij het buurthuis, in Mandora, ecowijk in Houten Zomerfeest, jun 2018, bij het buurthuis in Mandora - foto door Bert

De onderlinge betrokkenheid in Mandora is groot en dat komt ook tot uiting in ons Buurthuis en op het bijbehorende terras. We genieten hier met zijn allen van!

Groenvoer: duurzaamheid in je dagelijkse leven

Hier lees je hoe in Mandora wordt omgegaan met duurzaamheid op diverse niveaus; sociaal, ecologisch, technisch, financieel.
Wellicht vind je hier wat inspiratie.

In Mandora wonen mensen die meer delen dan alleen een straatnaam. Samen bouwden we een ecologische woonwijk die een goed thuis biedt, niet alleen voor mensen maar voor alle fauna en flora.
De grote gedeelde binnentuin met veelal inheemse planten heeft een grote aantrekkingskracht voor allerlei insecten, vogeltjes, egels enz.

Maar er gebeurt meer in Mandora: We delen gereedschap in een gezamenlijke werkschuur. Er wordt voor je gekookt als je het zelf even niet kunt. Samen denken we na over hoe we ons energie- en watergebruik kunnen verlagen. etc.
Over sommige van deze activiteiten uit Mandora kun je hier lezen: Groenvoer

Ons buurthuis in Mandora
Ons buurthuis
Jan 2019 - door Inge

Een gemeenschappelijke ruimte, groot genoeg voor overleg met bewoners over onderhoud of begrotingen, maar ook gezellig genoeg om samen voetbal te kijken. lees verder...

De vijver in Mandora in mei 2018
Regenwateropvang
Okt 2018 - door Aram

Hoe werkt dat zelf opvangen van regenwater, ook die ene stortbui van eens in de 50 jaar? lees verder...

panorama gedeelde binnentuin Mandora juni 2018